Sanitair

VT technieken is gespecialiseerd in het plaatsen van sanitaire installaties in zowel nieuwbouw
woningen als in renovaties. U kan bij ons terecht voor het plaatsen van water- en afvoer-
leidingen, sanitaire toestellen, boilers, doorstromers, ontkalkers,…

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem werkt als volgt: de collector wordt verwarmd door licht en de zon. Via een warmtewisselaar (gekrulde buis) wordt deze warmte afgegeven aan water in een vat. Het afgekoelde water(blauw) wordt door een pomp door de collector gepompt en wordt daar weer opgewarmd. Een regelmechanisme zorgt er voor dat de pomp blijft lopen zolang de collector warmer is dan het water in het vat. Het warme water in het vat kan gebruikt worden voor warm water voor gebruik in de keuken, douche, bad, wasmachine en vaatwasser. Het water uit het vat wordt als dat nodig is naverwarmd door de cv-ketel. Verwarming van zwembaden is ook een mogelijkheid, hierbij worden vaak andere systemen gebruikt.

Een standaard zonneboiler heeft een collector van bijna 3 m2 en een watervoorraad (boiler) die varieert tussen 80 en 200 liter. De afmetingen van de boiler variëren dus ook: de diameter varieert van 50-80 centimeter, de hoogte ligt tussen 100 en 160 centimeter. Er zijn ook liggende vaten die vaak een plaats kunnen krijgen in de schuinte van een zolder.Standaard zonneboilers hebben meestal een combiketel als externe naverwarmer van warm water. Naverwarmen kan ook elektrisch of met een houtkachel.

Een alternatief is een liggend vat, dat onder de nok van het dak wordt opgehangen. Het vat meet 50 centimeter in doorsnede en is 130 centimeter breed. Het vat hangt altijd hoger dan de collector. Omdat warm water opstijgt, stroomt het warme collectorwater vanzelf naar het vat zonder hulp van een pomp. Dit systeem heet een thermosifon.

Zonneboiler schema

Badkamers

Een badkamer is tegenwoordig meer dan een ruimte waar men zich verzorgt. Het is de plek bij uitstek waar men zich in alle intimiteit kan ontspannen, maar om er optimaal van te kunnen genieten moet uw badkamer u als gegoten zitten. Graag bekijken wij, samen met u, de verschillende mogelijkheden. Natuurlijk houden we daarbij rekening met uw wensen, ideeën en budget.